Sposób przygotowania:
palce lizac
ciasto robimy jak na biszkopt:
masa
5 żółtek wymieszać z 3 łyżkami mąki i 1/2 litra mleka stale mieszając ugotować na wolnym ogniu budyń.
poczekać aż ostygnie,.
kostkę masła utrzeć z cukrem pudrem na puch . połączyć z wystudzonym budyniem. do masy dodać wiórki kokosowe.
masę wyłożyć na biszkopt.
piana:
w 1/2 szklanki gorącej wody rozpuścić 1/5 łyżeczki żelatyny
5 jajek ubi na pianę dodając szklanka cukru.
następnie wlać ostudzona żelatynę wymieszać i od razu wyłożyć na masę.
masa
5 żółtek wymieszać z 3 łyżkami mąki i 1/2 litra mleka stale mieszając ugotować na wolnym ogniu budyń.
poczekać aż ostygnie,.
kostkę masła utrzeć z cukrem pudrem na puch . połączyć z wystudzonym budyniem. do masy dodać wiórki kokosowe.
masę wyłożyć na biszkopt.
piana:
w 1/2 szklanki gorącej wody rozpuścić 1/5 łyżeczki żelatyny
5 jajek ubi na pianę dodając szklanka cukru.
następnie wlać ostudzona żelatynę wymieszać i od razu wyłożyć na masę.