mala561

mala561

Starszy Kucharz
[Przepisów: 47]

Pałeczki z mięsa mielonego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pałeczki - roladki są pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno

Pałeczki z mięsa mielonego

Składniki:

Pałeczki z mięsa mielonego

 

  • 300 g mięsa mielonego wieprzowego
  • 200 g pieczarek
  • 200 g sera żółtegp
  • 1 cebula
  • sól, pieprz, majeranek, papryka

Sposób przygotowania:

Pałeczki z mięsa mielonego
Pieczarki i cebulę drobno posiekać i dodać do mięsa mielonego. Przyprawić i wyrobić. Podzielić na 8 porcji i każdą rozwałkować na kwadrat. Ser żółty pokroić w słupki i po jednym położyć na środku mięsa. Zwinąć w roladkę i dokładnie zlepić. Smażyć ze wszystkich stron na złoty kolor.