Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Pałki kurczaka w majonezie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kawałki mięsa dokładnie umyj i osusz. Ząbki czosnku obierz przeciśnij przez praskę.

Pałki kurczaka w majonezie

Składniki:

Pałki kurczaka w majonezie

 

  • 8 pałek z kurczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki majonezu
  • natka pietruszki
  • olej
  • mielona papryka
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Pałki kurczaka w majonezie
Kawałki mięsa dokładnie umyj i osusz. Ząbki czosnku obierz przeciśnij przez praskę. Czosnkiem, solą , pieprzem i papryką natrzyj mięso. Odstaw na 2 godziny w chłodne miejsce. Brytfannę natłuść olejem, ułóz w niej pałki kurczaka. Każdą posmaruj majonezem. Brytfannę z mięsem wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st.C Piecz ok 30 min. 2-3 krotnie polewając wytwarzającym się sosem. Jeśli mięso zbyt szybko się przyrumieni. przykryj je kawałkiem folii aluminiowej. Natkę pietruszki opłucz osusz, drobno posiekaj. Posyp nią porcje upieczonego kurczaka przed podaniem. Do tak przygotowanego kurczaka podać gotowane warzywa, frytki lub ziemniaki obsmażane.