Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Pałki pieczone z borowikami i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zapraszam na bardzo sycący, jesienny obiad, w roli głównej borowiki.

Pałki pieczone z borowikami i papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pałki pieczone z borowikami i papryką

 

Sposób przygotowania:

Pałki pieczone z borowikami i papryką
Obrane borowiki kroimy w większą kostkę i obgotowujemy przez około 15 minut w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy je. Pałki z kurczaka skrapiamy olejem i nacieramy solą, pieprzem ziołowym i ziołami prowansalskimi. Naczynie żaroodporne natłuszczamy i układamy w nim mięso. Wstawiamy je do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut. W tym czasie cebulę kroimy w krążki, czosnek w paski, paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w większą kostkę. Do miski wkładamy warzywa i grzyby, oprószamy solą i pieprzem, odstawiamy. Wyjmujemy mięso z piekarnika, dodajemy warzywa i zapiekamy jeszcze 15 minut. Danie podawać z ziemniakami lub pieczywem, życzę smacznego ;)
Pałki pieczone z borowikami i papryką
Obrane borowiki kroimy w większą kostkę i obgotowujemy przez około 15 minut w osolonej wodzie.
Pałki pieczone z borowikami i papryką
Pałki z kurczaka skrapiamy olejem i nacieramy solą, pieprzem ziołowym i ziołami prowansalskimi.
Pałki pieczone z borowikami i papryką
Do miski wkładamy warzywa i grzyby, oprószamy solą i pieprzem, odstawiamy.
Pałki pieczone z borowikami i papryką
Wyjmujemy mięso z piekarnika, dodajemy warzywa i zapiekamy jeszcze 15 minut.