malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Pałki w sosie paprykowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Danie jest bardzo pyszne i aromatyczne. Szczególnie wtedy gdy udka wpiją sok powstały podczas pieczenia.

Pałki w sosie paprykowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pałki w sosie paprykowym

 

  • 1 kg pałek drobiowych,
  • 2 papryki czerwone,
  • łyżeczka papryki słodkiej,
  • łyżeczka soli,
  • szczypta pieprzu,
  • łyżka keczupu,
  • łyżka posiekanej pietruszki.

Sposób przygotowania:

Pałki w sosie paprykowym
Z pałek wyjmujemy kości, papryki miksujemy najlepiej w blenderze na gładką masę mieszamy z wszystkimi przyprawami. Wkładamy w taką masę pałki i odstawiamy na kilka godzin. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i posypujemy pietruszką, pieczemy godzinę w temp. 150 stopni. Przed podaniem powstałym sosem polewać udka.
Pałki w sosie paprykowym
Pałki bez kości wkładane do sosu paprykowego.
Pałki w sosie paprykowym
Pałki zanurzone w sosie paprykowym w naczyniu.

Tagi:

papryka