monia2005

monia2005

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 328]

Pałki w szynce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Chrupiąca skórka i mięciutki środek :-)

Pałki w szynce

Składniki:

Pałki w szynce

 

  • 6 pałek
  • 12 plastrów szynki szwardzwaldzkiej
  • Marynata;
  • ćwierć szklanki oleju
  • łyżeczka majeranku
  • odrobina soli
  • pieprz świeżo mielony
  • łyżka przyprawy do kurczaka
  • Do podlewania szklanka wywaru warzywnego

Sposób przygotowania:

Pałki w szynce
Pałki dobrze myjemy , do miski wlewamy olej dodajemy ,majeranek,przyprawę do kurczaka,sól ,oraz pierz dobrze mieszamy i wkładamy w marynatę nasze mięsko dobrze mieszamy aby całe było w marynacie zakrywamy np folią i wkładamy na noc do lodówki . Na drugi dzień każdą pałkę zawijamy w dwa plastry szynki,przekładamy do naczynia żaroodpornego zalewamy szklanką bulionu oraz pozostałą marynatą,zakrywamy folią aluminiową i wkładamy na 60 minut do piekarnika po tym czasie zdejmujemy folię i pieczemy na złoty kolor.