Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Pałki zapiekane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Musztardowe pałki z kurczaka

Pałki zapiekane Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pałki zapiekane

 

  • 4 pałki z kurczaka
  • 4 duże łyżki jogurtu naturalnego
  • 3 czubate łyżeczki musztardy delikatesowej
  • 1 kostka rosołowa z kury
  • olej rzepakowy
  • świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania:

Pałki zapiekane
Pałki z kurczaka dokładnie czyścimy, płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Do jogurtu dodajemy musztardę i rozkruszoną kostkę rosołową, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Pałki obtaczamy w jogurcie i smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju. Podsmażone mięso wkładamy do żaroodpornego naczynia i zalewamy pozostałą marynatą. Pieczemy około 30-40 minut w temperaturze 180 stopni.
Pałki zapiekane
Pałki z kurczaka dokładnie czyścimy, płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Do jogurtu dodajemy musztardę i rozkruszoną kostkę rosołową, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem.
Pałki zapiekane
Pałki obtaczamy w jogurcie i smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju. Podsmażone mięso wkładamy do żaroodpornego naczynia i zalewamy pozostałą marynatą.