katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Pałki zasmażane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Chrupiący dodatek do obiadu.

Pałki zasmażane

Składniki:

Pałki zasmażane

 

  • pałki kurczaka 7 szt
  • cebula 1 szt
  • bulion ok. 3 szklanki
  • mąka ok. 1 szklanka
  • przyprawa do kurczaka
  • przyprawa kuchenna
  • sól czosnkowa
  • pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Pałki zasmażane
Mięso myjemy osuszamy, obsypujemy solą czosnkową i pieprzem.Można przyprawą do kurczaka. Zakrywamy i odstawiamy do lodówki na ok dwie godz. Albo na noc. Przyprawę kuchenną mieszamy z mąką. Na patelni rozgrzać olej. Mięso obtaczamy w panierce z mąki i obsmażamy na rozgrzanym oleju. Cebulę kroimy w krążki i dodajemy na patelnię. Podlewamy częścią bulionu i dusimy do miękkości. Pałki kilkakrotnie obracamy. Jeśli trzeba uzupełniamy bulionem. Na koniec duszenia można płyn odparować żeby zrumienić mięso.