Sposób przygotowania:
Paluchy z mielonego z fasolka i cukinią
Cukinie oprószamy solą a gdy puści sok odciskamy. Jajka kroimy w drobniutką kostkę a najlepiej zetrzeć je na tarce.
Do mięsa dodajemy przygotowane jajka, zmiażdżony czosnek, odciśniętą cukinię i łyżkę kopiastą tartej bułki. Wbijamy jajko, zarabiamy mięsną masę i doprawiamy do smaku.
Na rozpłaszczonych kawałkach masy układamy po 4-5 szt fasolki szparagowej i zwijamy podłużne paluchy.
Obtaczamy w tartej bułce i smażymy na rumiano.
Do mięsa dodajemy przygotowane jajka, zmiażdżony czosnek, odciśniętą cukinię i łyżkę kopiastą tartej bułki. Wbijamy jajko, zarabiamy mięsną masę i doprawiamy do smaku.
Na rozpłaszczonych kawałkach masy układamy po 4-5 szt fasolki szparagowej i zwijamy podłużne paluchy.
Obtaczamy w tartej bułce i smażymy na rumiano.