sammakko

sammakko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 396]

Paluchy z wędzonym serem i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Kolejna kulinarna wariacja z mielonym mięsem. Papryka oraz wędzony ser nadają wyrazistego smaku a ryż sprawia, że danie jest bardziej pożywne.

Paluchy z wędzonym serem i papryką

Składniki:

Paluchy z wędzonym serem i papryką

 

Sposób przygotowania:

Paluchy z wędzonym serem i papryką
Płatki kukurydziane rozdrabniamy wałkiem lub blenderem. Będą służyły jako panierka. Paprykę i ser kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do mielonego mięsa. Wbijamy jajko, dodajemy ryż, doprawiamy ziołowym pieprzem oraz solą. Dokładnie mieszamy. Formujemy niewielkie paluchy, obtaczamy w panierce z płatków kukurydzianych i smażymy.