Sposób przygotowania:
Paluszki francuskie
Ciasto francuskie rozmrozić, rozwałkować na cienki płat, który pokroić w dość cienkie paski o szerokości około 1½ cm.
Jajo rozmącić ze szczyptą soli, a następnie pędzelek maczać w jajku i smarować paski ciasta kolejno z jednej i drugiej strony oraz posypywać lub obtaczać w wybranych dodatkach: sezamie, maku, serze czy ziołach.
Następnie każdy pasek skręcić i układać na wyłożonej papierem do pieczenia formie robiąc odstępy.
Piec około 10-15 minut w temperaturze 200°C.
Jajo rozmącić ze szczyptą soli, a następnie pędzelek maczać w jajku i smarować paski ciasta kolejno z jednej i drugiej strony oraz posypywać lub obtaczać w wybranych dodatkach: sezamie, maku, serze czy ziołach.
Następnie każdy pasek skręcić i układać na wyłożonej papierem do pieczenia formie robiąc odstępy.
Piec około 10-15 minut w temperaturze 200°C.