eliza5519

eliza5519

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 117]

Paluszki rybne z mintaja

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne łatwe w przygotowaniu paluszki rybne z mintaja.

Paluszki rybne z mintaja

Składniki:

Paluszki rybne z mintaja

 

  • zmrożone kostki filetów rybnych - mintaj
  • 1 jajko
  • mąka do obtoczenia
  • starta bułka do panierki
  • olej
  • sól pieprz i inne przyprawy

Sposób przygotowania:

Paluszki rybne z mintaja
Rozmrozić kostki filetów rybnych. Filet pokroić w małe prostokaciki. Jajko rozbełtać i dodac do niego pieprz i sól. Paluszki obtaczać w mące, jajku i następnie w bulce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron , do momętu aż nie stana się rumiane. Doprawić do smaku przyprawami. Smacznego!!!