Sposób przygotowania:
Paluszki w ziarnach
1. Mięso umyj, osusz, pokrój w wąskie paski. Oprósz solą, pieprzem, słodką papryką, odstaw na 30 minut.
2. Jajka roztrzep. Sezam i słonecznik wsyp na oddzielne talerzyki. Olej rozgrzej na patelni. Paski mięsa maczaj w jajku, połowę w słoneczniku a połowę w sezamie. Usmaż z obydwu stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu. Podawaj z pomidorkami koktajlowymi i szczypiorkiem dla ozdoby.
2. Jajka roztrzep. Sezam i słonecznik wsyp na oddzielne talerzyki. Olej rozgrzej na patelni. Paski mięsa maczaj w jajku, połowę w słoneczniku a połowę w sezamie. Usmaż z obydwu stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu. Podawaj z pomidorkami koktajlowymi i szczypiorkiem dla ozdoby.