Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Paluszki z makiem i solą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Takie paluszki to smaczna przekąska

Paluszki z makiem i solą

Składniki:

Paluszki z makiem i solą

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Paluszki z makiem i solą
Na stolnicę przesiać mąkę, dodać masło, żółtko, śmietanę, szczyptę soli i zagnieść ciasto. Zawinąć i odłożyć na noc do lodówki. Następnie z ciasta utoczyć wałeczki, kroić na dł. 10 cm, smarować białkiem i obtaczać w maku wymieszanym z odrobiną soli. Układać na posmarowaną tłuszczem blaszkę, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 15 minut.

Tagi:

jajko jajka mak