paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Pampuchy na parze z sosem kiwi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne i proste do zrobienia bułki gotowane na parze podane z sosem z kiwi i śmietany. Na pewno będą smakowały zarówno dzieciom jak i dorosłym.

Pampuchy na parze z sosem kiwi Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pampuchy na parze z sosem kiwi

pampuchy

sos

  • kiwi 5 sztuk
  • śmietana 18% 300 ml
  • płatki migdałowe 7 dag
  • cukier waniliowy 16 g
  • cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Pampuchy na parze z sosem kiwi
Z letniego mleka, drożdży i cukru zrobić rozczyn. Mąkę wsypać do miski. Wlać wyrośnięty rozczyn do mąki. Wyrobić.

Pod koniec wlać ciepłe roztopione masło. Zostawić do wyrośnięcia. Formować z ciasta kulki, odstawić na 15 minut po czym gotować w parowarze około 15 minut.

Do śmietany dodać obrane i pokrojone kiwi, wsypać oba cukry, zmiksować na gładki krem. Sosem polać pampuchy. 
Pampuchy na parze z sosem kiwi
Do śmietany dodać obrane i pokrojone kiwi, wsypać oba cukry.
Pampuchy na parze z sosem kiwi
Zmiksować na gładki krem. Sosem polać pampuchy