Sposób przygotowania:
Pampuchy na parze z sosem kiwi
Z letniego mleka, drożdży i cukru zrobić rozczyn. Mąkę wsypać do miski. Wlać wyrośnięty rozczyn do mąki. Wyrobić.
Pod koniec wlać ciepłe roztopione masło. Zostawić do wyrośnięcia. Formować z ciasta kulki, odstawić na 15 minut po czym gotować w parowarze około 15 minut.
Do śmietany dodać obrane i pokrojone kiwi, wsypać oba cukry, zmiksować na gładki krem. Sosem polać pampuchy.
Pod koniec wlać ciepłe roztopione masło. Zostawić do wyrośnięcia. Formować z ciasta kulki, odstawić na 15 minut po czym gotować w parowarze około 15 minut.
Do śmietany dodać obrane i pokrojone kiwi, wsypać oba cukry, zmiksować na gładki krem. Sosem polać pampuchy.