Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Pan trzmiel

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

świetne na kolację lub przekąskę lub zakąskę

Pan trzmiel

Składniki:

Pan trzmiel

 

  • 15 dag pieczonego mięsa lub kiełbasy szynkowej
  • 7 dag żółtego sera
  • płaska łyżka masła
  • 1/2 łyżeczki łagodnej musztardy
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 czubate łyżki twarogu
  • 2-3 ciemne oliwki
  • żółta papryka
  • 2 podłużne grzanki lub sucharki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pan trzmiel
wędlinę lub mięso drobno posiekać, ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. masło, majonez i musztardę połączyć z wędliną i serem. twaróg przyprawić solą i pieprzem. paprykę umyć, pokroić w paski cieniutkie.na talerzu ułożyć pastę z sera i mięsa tak aby imitowała tułów trzmiela. udekorować papryką ułożoną jak paski trzmiela oraz grzankami przypominającymi skrzydła z przodu w miejscu głowy ułożyć twaróg i wetknąć oczy z oliwek