karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Panga pieczona w folii aluminiowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo smaczny i zdrowy pomysł na obiad.

Panga pieczona w folii aluminiowej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Panga pieczona w folii aluminiowej

 

  • 2 filety z pangi
  • przyprawa do ryb
  • warzywa (ja użyłam włoszczyzny mrożonej)
  • folia aluminiowa
  • oliwa z oliwek
  • sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Panga pieczona w folii aluminiowej
Filety z pangi opruszamy przyprawą do ryb i skrapiamy sokiem z cytryny z obu stron. Wkładamy na około 15 minut do lodówki. Po tym czasie filety przekładamy na folię aluminiową i smarujemy oliwą z oliwek przy pomocy pędzelka (oczywiście z obu stron). Na wierz filetu kładziemy warzywa takie jak lubimy (ja miałam akurat włoszczyznę mrożoną). Tak skomponowaną rybę zawijamy w folię aluminiową na zasadzie koperty. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 20-25 minut.
Smacznego :)
Panga pieczona w folii aluminiowej
Filety z pangi.
Panga pieczona w folii aluminiowej
Filety z pangi opruszone przyprawą do ryb i sokiem z cytryny.
Panga pieczona w folii aluminiowej
Filet z pangi przyprawiony i posmarowany oliwą oraz warzywka.
Panga pieczona w folii aluminiowej
Filety z pangi z warzywami zawinięte w folię aluminiową.