karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Panga w chrupiącym cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Bardzo smaczna i szybka propozycja obiadowa.

Panga w chrupiącym cieście Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Panga w chrupiącym cieście

 

Sposób przygotowania:

Panga w chrupiącym cieście
Filety z pangi dzielimy na mniejsze kawałki, np. 1 filet na 3 części. Do naczynia wsypujemy mąkę i wlewamy wodę. Dokładnie mieszamy do czasu uzyskania jednolitej masy. Wyjdzie nam prawie ciasto naleśnikowe. Przyprawiamy je solą i pieprzem. Kawałki filetów delikatnie solimy. Na patelni rozgrzewamy olej. Osolone filety maczamy w cieście i smażymy na gorącym oleju. Uwaga! Mocno pryszcze! Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Smacznego :)
Panga w chrupiącym cieście
Filety z pangi w trakcie smażenia na gorącym oleju.

Tagi:

panga