Anusia

Anusia

Szef Kuchni
[Przepisów: 27]

Panga w kokosie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Rybka smaczna i prosta w przygotowaniu.

Panga w kokosie

Składniki:

Panga w kokosie

 

  • 2 filety pangi
  • 2 jajka
  • pół szklanki maki
  • pół szklanki kokosu
  • sól ,pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Panga w kokosie
Filety z pangi można pokroić na paluszki lub przekroić na pół, według uznania, oraz posypać solą i pieprzem.Do miseczki wbić jajka oraz dodać troszkę ostrej papryki i roztrzepać ,na talerzyk nasypać mąkę na drugi talerz nasypać kokos i mąkę.Po porcjowane filety z pangi obtaczać najpierw w mące potem w jajku a następnie w mące z kokosem, rybę smażyć na głębokim tłuszczu. Smacznego

Tagi:

jajko jajka mak