Sposób przygotowania:
Panga z parowaru z sosem cytrynowym
Filet ryby natrzeć trawą cytrynową , Vegetą i pieprzem. Obrać i umyć ziemniaki . Do parowaru wlać wodę . Ułożyć w dolnym pojemniku ziemniaki i posypać je 1 łyżka koperku .Nastawić na 5 minut by woda doszła do punktu wrzenia .Włączyć na 25 minut . Po 10 minutach dostawić drugą część wyłożoną liśćmi pora z ułożoną na nich ryba . W tym czasie kiedy ryba i ziemniaki gotują się rozpuścić w rondelku masło. Wsypać mąkę . Wymieszać . Wkruszyć bulion . Wlać śmietankę .Wrzucić pokruszony serek topiony .Gotować na małym gazie aż sos zgęstnieje. Doprawić sokiem z cytryny i cukrem . Ułożyć na półmisku rybę ,ziemniaki - posypane resztą pokrojonego koperku , osobno podać sos . Proponuję podać do tego surówkę ze świeżych warzyw ( lub jak ktoś bardzo chce to jarzyny gotowane na parze ).
kinga
eli_555