Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Pani Walewska

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

W moim domu wszyscy uwielbiają to ciasto

Pani Walewska

Składniki:

Pani Walewska

 

  • mąka 300 g
  • margaryna 200 g
  • cukier puder 100 g
  • jajka 4 szt
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • dżem porzeczkowy 1 słoiczek
  • orzechy włoskie 250 g
  • krem karpatka 1 torebka

 

 

Sposób przygotowania:

Pani Walewska
Zagnieść mąkę z cukrem, żółtkami, proszkiem do pieczenia i margaryną. Ciasto podzielić na dwie części. Każdą rozwałkować i posmarować najpierw dżemem, następnie pianą z białek, na koniec posypać orzechami. Piec około 15 minut w temperaturze 180. Przygotować krem "Karpatka" wg przepisu na opakowaniu. Przełożyć nim placki, posypać orzechami . Przechowywać w lodówce

Tagi:

jajko jajka