Sposób przygotowania:
Pani Walewska 4
Zagnieść ciasto, schłodzić w lodówce 1/2 godziny. Podzielić na 2 części . Upiec 2 placki na złoty kolor. Gdy się placki zarumienią położyć na nie dżem lub powidła śliwkowe lub z czarnej porzeczki. Na to położyć białka ubite ( podzielić przed ubiciem na pół) posypać orzechami i rodzynkami i zapiec w piekarniku.
Masa:
Mleko zagotować z cukrem. Troszkę zimnego mleka wymieszać z mąką i żółtkiem ugotować budyń. Dodać 1 margarynę lub masło i utrzeć masę. Przełożyć placki. Na orzechy i rodzynki położyć masę i przykryć drugim plackiem. Orzechy i rodzynki z pianą mają być na wierzchu. Życzę Smacznego :))
Masa:
Mleko zagotować z cukrem. Troszkę zimnego mleka wymieszać z mąką i żółtkiem ugotować budyń. Dodać 1 margarynę lub masło i utrzeć masę. Przełożyć placki. Na orzechy i rodzynki położyć masę i przykryć drugim plackiem. Orzechy i rodzynki z pianą mają być na wierzchu. Życzę Smacznego :))