Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Panierowana fasolka szparagowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

smaczniutka fasolka szparagowa

Panierowana fasolka szparagowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Panierowana fasolka szparagowa

 

 

Sposób przygotowania:

Panierowana fasolka szparagowa
Fasolkę umyć i poodcinać końcówki.Wodę ze szczyptą soli doprowadzić do wrzenia.Wrzucić fasolkę i gotować w osolonej wodzie do miękkości.Po ugotowaniu odcedzić. Rozgrzewamy oliwę z oliwek na patelni i dodajemy fasolkę lekko przesmażamy.Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.Wsypujemy bułkę tartą i mieszamy.Przełożyć na talerzyk.Na wierzch posypać pietruszką.
Panierowana fasolka szparagowa
Do wrzącej wody ze szczypta soli wsypać fasolkę szparagową.
Panierowana fasolka szparagowa
Po ugotowaniu fasolki ,przesmazyć na patelni dodając bułkę tartą.