Sposób przygotowania:
Panierowana pierś z kurczaka
Każdą pierś z kurczaka przeciąć wzdłuż, żeby otrzymać 4 duże płaty. Bułkę tartą przesypać do miseczki. Dodać do niej bazylię i wszystkie przyprawy. Dokładnie wymieszać. Jajko wbić do miseczki, rozbełtać. Kawałki mięsa maczać w jajku, obtaczać w przygotowanej panierce i kłaść na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na rumiano z obu stron.
![Panierowana pierś z kurczaka Panierowana pierś z kurczaka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/panierowana-piers-z-kurczaka-294325.jpg)
![Panierowana pierś z kurczaka Panierowana pierś z kurczaka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/panierowana-piers-z-kurczaka-294326.jpg)
![Panierowana pierś z kurczaka Panierowana pierś z kurczaka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/panierowana-piers-z-kurczaka-294327.jpg)
![Panierowana pierś z kurczaka Panierowana pierś z kurczaka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/panierowana-piers-z-kurczaka-294328.jpg)