Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Panierowana pierś z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Piersi z kurczaka panierowane w bułce tartej z dodatkiem różnych przypraw. Pomysł na szybki w przygotowaniu, smaczny obiad.

Panierowana pierś z kurczaka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Panierowana pierś z kurczaka

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 6 łyżek bułki tartej
  • 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 1/2 łyżeczki curry
  • 2 łyżeczki przyprawy do mięs
  • sól ziołowa do smaku
  • olej do smażenia
  • 1 małe jajko

Sposób przygotowania:

Panierowana pierś z kurczaka
Każdą pierś z kurczaka przeciąć wzdłuż, żeby otrzymać 4 duże płaty. Bułkę tartą przesypać do miseczki. Dodać do niej bazylię i wszystkie przyprawy. Dokładnie wymieszać. Jajko wbić do miseczki, rozbełtać. Kawałki mięsa maczać w jajku, obtaczać w przygotowanej panierce i kłaść na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na rumiano z obu stron.
Panierowana pierś z kurczaka
Piersi z kurczaka przekrojone na cztery duże płaty.
Panierowana pierś z kurczaka
Bułka tarta bazylia i przyprawy przesypane do miseczki.
Panierowana pierś z kurczaka
Kawałki mięsa maczane w rozbełtanym jajku.
Panierowana pierś z kurczaka
Piersi z kurczaka w panierce smażone na rozgrzanym oleju.