Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1341]

Panierowane a'la frytki z cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszna i zdrowsza alternatywa dla zwykłych frytek przyrządzanych z ziemniaków. Smakują naprawdę rewelacyjnie!

Panierowane a'la frytki z cukinii

Składniki:

Panierowane a'la frytki z cukinii

cukinia

Sposób przygotowania:

Panierowane a'la frytki z cukinii
Cukinię umyć i ze skórką pokroić w słupki wielkości tradycyjnych frytek z ziemniaków. Delikatnie posypać solą i pieprzem.

Jajka rozmieszać.

Na patelni rozgrzać solidną ilość oleju.

"Frytki" dokładnie obtoczyć w mące, jajku i kolejno w bułce tartej połączonej z sezamem.

Smażyć na rumiano.

Odsączyć z nadmiaru tłuszczu (na ręczniku kuchennym).