KiciuniaAmorek

KiciuniaAmorek

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Panierowane i faszerowane pieczarki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pieczarki oplukac obrac ze skorki. Wylamac delikatni nozke tak zeby w pieczarce byl doleczek...

Panierowane i faszerowane pieczarki

Składniki:

Panierowane i faszerowane pieczarki

 

Sposób przygotowania:

Panierowane i faszerowane pieczarki
Pieczarki oplukac obrac ze skorki. Wylamac delikatni nozke tak zeby w pieczarce byl doleczek nastepnie wkladac tak malutki kawaleczki miesa mielonego surowego. Tak zeby nie wystawalo poza pieczarke. Tak gotowe pieczarki bedziemy panierowac. Jajo roztrzepac dodac sol i pieprz. Pieczarki panierujemy najpierw w mace nastepnie w jaju a na samym koncu w bulce. Gotowe smazymy na powolnym ogniu.

Danieto mozna jesc z ziemniakami frytkami ryzem badz kasza. A takze z makaronem. I oczywiscie z przeroznymi surowkami.