p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Panierowane kotlety z cukini w ziołach

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kolejny sposób na wykorzystanie cukini - kotlety z panierowanej cukini

Panierowane kotlety z cukini w ziołach

Składniki:

Panierowane kotlety z cukini w ziołach

 

Sposób przygotowania:

Panierowane kotlety z cukini w ziołach
Cukinie obieramy ze skórki, odcinamy końce i kroimy w ok 1 cm plastry. Oprószamy 1 łyżeczką ziół prowansalskich i pieprzem. Każdy plaster obtaczamy w mące, rozmąconym jajku z mlekiem i bułce tartej. Smażymy na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor. Odsączamy kotleciki na papierowym ręczniku, solimy. Układamy na półmisku. Podajemy z dipami lub keczupem.