Sposób przygotowania:
Spaghetti z cukinią i bobemETAP 1:
Makaron ugotować al’ dente w osolonej wodzie, według wskazówek na opakowaniu.
Bób ugotować w wodzie z dodatkiem soli i odrobiny cukru.
Jeżeli jest młody wystarczy gotować 10 min. Ważne, żeby go nie rozgotować. Po ugotowaniu przelać zimną wodą i obrać z łupinek.
Cukinię pokroić w paski za pomocą obieraczki do warzyw. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, wrzucić gałązki tymianku, a po chwili dodać paski cukinii.
Oprószyć solą i pieprzem. Smażyć, aż zmięknie.
ETAP 2:
Dorzucić bób, pomidorki i makaron. Smażyć, aż wszystko będzie dobrze gorące. Ewentualnie doprawić. Na końcu posypać startym kozim serem.
Przykryć pokrywką, a kiedy ser się rozpuści podawać.
Makaron i bób można przygotować wcześniej. Zamiast pomidorków koktajlowych polecam pomidory malinowe obrane ze skórki. Smacznego :)
RENATA P.
iziona
Mniam1
Weronika91