gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Krążki cukinii w kokosach

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 6

Zerwałam pierwsze cukinie to tradycyjnie musi być smażona ,ale tym razem postanowiłam ją trochę zmienić i dodać wiórki kokosowe,już podczas smażenia super zapach.A smak pyszny.

Krążki cukinii w kokosach

Składniki:

Krążki cukinii w kokosach

 

Sposób przygotowania:

Krążki cukinii w kokosach
Cukinię żółtą najlepiej taką jeszcze nie bardzo wyrośniętą myjemy nie obieramy ze skórki tylko kroimy w plasterki ale nie za grube .Plasterki cukinii posypujemy solą i pieprzem. Na talerzyk wsypujemy mąkę,na drugi wbijamy jajko mieszamy widelcem,na trzecim mieszamy bułkę tartą z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi i większą ilością wiórek kokosowych.Panierki przygotowujemy w zależności od tego ile będziemy krążków panierować. Krążki cukinii obtaczamy w mące ,w jajku i kokosach. Opanierowane krążki smażymy na małej ilości oleju na złoty kolor z dwóch stron.Patelnię przykrywamy na chwilę aby plasterki cukinii doszły. POLECAM!!!