Sposób przygotowania:
Zupa krem z cukinii i kalarepy
Kalarepki obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Cukinię dokładnie umyć i razem ze skórką równiez pokroić w kostkę.
W garnku rozpuścić masło i podsmażyć pokrojone warzywa. Następnie zalać je bulionem. Dodać posiekany koperek i gotować aż warzywa będą miękkie.
Gdy warzywa będą już mięciutkie zestawić garnek z ognia i zawartość zmiksować blenderem na gładki krem.
Gdyby zupa była za gęsta można dolać odrobinę bulionu. Podawać z kleksem słodkiej śmietanki i grzankami.
W garnku rozpuścić masło i podsmażyć pokrojone warzywa. Następnie zalać je bulionem. Dodać posiekany koperek i gotować aż warzywa będą miękkie.
Gdy warzywa będą już mięciutkie zestawić garnek z ognia i zawartość zmiksować blenderem na gładki krem.
Gdyby zupa była za gęsta można dolać odrobinę bulionu. Podawać z kleksem słodkiej śmietanki i grzankami.