Shizunia

Shizunia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 132]

Panierowane roladki z szynki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Roladki z szynki konserwowej szybkie do zrobienia

Panierowane roladki z szynki

Składniki:

Panierowane roladki z szynki

 

  • 16plasterków szynki konserwowej
  • 20dkg sera pleśniowego
  • 2 łyżki mąki
  • 2 jaja
  • 25 dkg bułki tartej
  • olej
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Panierowane roladki z szynki
Układać po 2 plastry szynki w kształcie prostokąru tak by ich brzegi same na siebie zachodziły. Ser pokroić na 8 długich słupków, położyć po jednym na szynce, brzegi zawinąć do środka i zrolować.
Roladki obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej. Obsmażyć na oleju i posypać pokrojonym szczypiorkiem.

Smacznego!