msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Panierowane skrzydełka o smaku gyrosa.

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Skrzydełka ugotowane i opanierowane w ten sposób w mig znikają z talerzy.

Panierowane skrzydełka o smaku gyrosa.

Składniki:

Panierowane skrzydełka o smaku gyrosa.

 

  • 8 ugotowanych skrzydełek (mogą być z rosołu lub innej zupy)
  • 1 łyżeczka przyprawy gyros
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Panierowane skrzydełka o smaku gyrosa.
Ugotowane skrzydła delikatnie pozbawić kości, lekko podwinąć końce, aby powstały zgrabne kawałki. Ostudzić.Jajka roztrzepać z łyżeczką gyrosa ( i ew. odrobiną soli-choć ja nie solę). Kawałki mięsa panierować (dociskając) w bułce tartej, jajku i ponownie w bułce tartej.Smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Można podawać z ziemniakami z wody lub frytkami i dowolną surówką.