Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Panierowany filet z flądry

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Flądra jest jedną z moich ulubionych ryb, czasami kupuję mrożone filety i przygotowuje je tak na obiad

Panierowany filet z flądry Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Panierowany filet z flądry

 

Sposób przygotowania:

Panierowany filet z flądry
Rozmrożony filet flądry doprawiłem solą, pieprzem oraz niewielką ilością przyprawy do ryb. Rybę opruszyłem dokładnie mąką i docisnąłem ręką. Każdy z filetów panierowałam kolejno w jajku jak również bułce tartej. tak przygotowane filety z flądry smażyłem na rumiany kolor z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Tak przygotowaną rybę podaję z ziemniakami oraz surówką z kiszonej kapusty.
Panierowany filet z flądry
panierowane filety z fladry smaze na ladny kolor