Sposób przygotowania:
Panierowany rekin z pietruszką i cukinią
Steki rozmrażamy,płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Cukinie porządnie myjemy i osuszamy. Za pomocą specjalnego nożyka kroimy ją w długie paseczki (spaghetti). Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy warzywne spaghetti,oprószamy delikatnie solą i płatkami chili. Smażymy wszystko 3 minuty mieszając/odstawiamy. Cukinia ma być chrupka.
W jednym naczyniu rozmącamy jajo a do drugiego wsypujemy bułkę tartą razem z pietruszką i mieszamy. Porcje ryb kropimy cytryną,oprószamy solą i pieprzem. Następnie panierujemy.Najpierw w jajku a potem w bułce. Smażymy naszego rekina z obu stron na złoty kolor.Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Na talerzu układamy po porcji spaghetti z cukinii na wierzch układamy rybę i podajemy. Smacznego . . .
W jednym naczyniu rozmącamy jajo a do drugiego wsypujemy bułkę tartą razem z pietruszką i mieszamy. Porcje ryb kropimy cytryną,oprószamy solą i pieprzem. Następnie panierujemy.Najpierw w jajku a potem w bułce. Smażymy naszego rekina z obu stron na złoty kolor.Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Na talerzu układamy po porcji spaghetti z cukinii na wierzch układamy rybę i podajemy. Smacznego . . .
gusia1000