msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Steki z rekina.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Mój pierwszy raz z rekinem.Przyznam,że było smacznie.

Steki z rekina. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Steki z rekina.

 

  • 3 spore steki z rekina
  • 3 duże szczypty pieprzu cytrynowego
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 3 duże szczypty soli ziołowej
  • 2-3 łyżki mąki pszennej
  • olej do smażenia
  • sól do smaku
  • garść posiekanego koperku

Sposób przygotowania:

Steki z rekina.
Steki z rekina umyć i osuszyć.Jeśli mamy mrożone to najlepiej dzień wcześniej wyjąć je z zamrażarki i rozmrażać w lodówce. Posypać pieprzem cytrynowym i solą ziołową,skropić obficie sokiem z cytryny i wstawić na ok.10 minut do lodówki. Na patelni rozgrzać olej,rybę oprószyć mąką i smażyć na rumiano z obu stron .Steki są dość grube więc smażyłam dłużej przewracając kilka razy,na małym ogniu.Pod koniec posoliłam. Podałam posypane koperkiem z ryżem i warzywami z patelni.
Steki z rekina.
Umytą i osuszoną rybę oprószyłam pieprzem cytrynowym i solą ziołową.
Steki z rekina.
Oprószone mąką pszenną steki smażyłąm na rozgrzanym oleju.
Steki z rekina.
smażąc przewracałąm rybę kilkakrotnie,by się dobrze usmażyłą.
Steki z rekina.
Usmażoną posypałam koperkiem i podałam do niej ryż i warzywa.