dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pankaces II

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Jeśli nie mam w domu maślanki, a chce zrobić amerykańskie naleśniki, to wykonuje je niżej opisanym sposobem.

Pankaces II Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pankaces II

 

  • 1 szkl mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szkl mleka
  • 2 łyż oleju
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Pankaces II
Jajka myje, wbijam do miski, dodaje do nich mleko i olej i całość dokładnie i długą miksuje. Następnie do jajek dodaje pozostałe suche składniki i również wszystko dokładanie mieszam. Tak sporządzone ciasto wylewam na patelnie, formując dosyć duże placki i smaże z obu stron na złoty kolor. Smacznego.
Pankaces II
Jajka z mlekiem i olejem dosyć długą miksuje.
Pankaces II
Wszystkie składniki ciasta dokładnie miksujemy.
Pankaces II
Pankacesy smażymy z obu stron na złoty kolor.
Pankaces II
Naleśniki można podawać z syropem lub innymi dodatkami.

Tagi:

jajko jajka