Sposób przygotowania:
Panna Cotta Al Bosco
Żelatynę namoczyć w małej ilości zimnej wody.Zagotować kremówkę z mlekiem ,cukrami i cynamonem.Dodać żelatynę ,wymieszać ,przecedzić przez sitko.Dodać rum, przestudzić.Krem przełożyć do foremek i włożyć do lodówki na 3 godziny.W garnku podgrzać sok ,dodać cukier i całość wymieszać.Owoce polać syropem,wystudzić. Przed podaniem zanurzyć na chwilę foremki w gorącej wodzie i wyjąć na talerzyki.Podawać z owocami w syropie.
wolwo
Gość
Magdusia1312
Glumanda
MAGDALENA80
Moni008
baggins
hoffija44
Mimo to dodaję do ulubionych oraz stawiam 5!
garga_mel
zibi_scj55
A śmietankę gotuję dodając bardzo drobno posiekaną laskę wanilii i cukier trzcinowy.
pigwa
sambolera