Sposób przygotowania:
Panna cotta dla dziecka
Żelatynę zalać wodą i odstawić do napęcznienia na ok 10 minut. Śmietankę z dodatkiem cukru i wanilii, mocno podgrzać i gdy zacznie lekko wrzeć, zdjąć z palnika, dodać żelatynę i dobrze wymieszać. Przelać do niewielkiego pojemnika i gdy całkowicie wystygnie, wstawić do lodówki na ok 4 godziny. Banana obrać i pokroić w plastry, gdy deser zamierzamy podać nieco później, banany trzeba skropić sokiem z cytryny, aby nie sciemnialy. Sugeruję pokroić banany tuż przed podaniem panny cotty, unikając dodatku kwaśnego smaku, którego dzieci, generalnie nie lubią. Ułożyć banany na talerzu, na ksztalt okręgu. Wyjąć panna cotte z lodówki, potrzymać chwilkę nad gorącą wodą i przewrócić na okrąg z bananów. Na deserze ułożyć buzkę z pokrojonych bananów i posypać fantazyjnie czekoladą.
Pyza
A.B.
msewka
Natala1210
kinga
Mirka227
5!
kasik12
bernika