iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Panna Cotta z biszkoptem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczny deser panna cotta z konfiturą

Panna Cotta z biszkoptem

Składniki:

Panna Cotta z biszkoptem

 

  • 3 łyżeczki żelatyny w proszku
  • 250 ml śmietanki kremówki Czekoladowej Gostyń
  • 150 ml mleka
  • 70 g cukru
  • 1 łyżka rumu
  • ciasteczka biszkopty
  • konfitura z czarnej porzeczki

Sposób przygotowania:

Panna Cotta z biszkoptem
Żelatynę należy zalać 2 łyżkami zimnej wody i odstawić na kilka minut .Do garnka wlewamy śmietankę kremową czekoladową i mleko, dodajemy cukier. Mieszamy i podgrzewamy aż cukier się rozpuści.Dodajemy łyżkę rumu , doprowadzamy do zagotowania i szybko odstawiamy z ognia. Następnie dodajemy napęczniałą żelatynę i mieszamy , aż cała żelatyna się rozpuści.Do silikonowych foremek do muffinek wkładamy na spód po 1 małym biszkopcie.Mieszankę śmietanową wlać na biszkopciki. Odstawić do wystudzenia .Wyciągnąć z foremek i podawać ozdobione konfiturą z czarnej porzeczki