Sposób przygotowania:
Panna cotta z galaretką
W rondelku podgrzewamy kremówkę z mlekiem. Laskę wanilii przecinamy wzdłuż i wydłubujemy ziarenka. Dodajemy je do śmietanki z mlekiem. Wkładamy także przeciętą laskę wanilii. Podgrzewamy na małym ogniu. Dodajemy cukier, cały czas mieszamy. Odstawiamy rondelek z ognia, wyciągamy laskę wanilii i dodajemy 2 łyżeczki żelatyny, mieszamy, aż do rozpuszczenia. Zaparzamy szklankę herbaty i dodajemy 1 łyżeczkę żelatyny, mieszamy, aż do rozpuszczania. Przelewamy trochę herbaty, na ok. 0,5 cm wysokości do silikonowych foremek. Odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia. Po stężeniu wlewamy chłodną masę śmietanową i odstawiamy do ponownego stężenia. Przed wyciągnięciem zanurzamy w gorącej wodzie, wtedy łatwiej wyjmiemy pannę cottę z foremki.