VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Panna cotta z herbacianą galaretką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny włoski deser z herbacianą galaretką o smaku porzeczek. Polecam na letni deser do popołudniowej kawy.

Panna cotta z herbacianą galaretką

Składniki:

Panna cotta z herbacianą galaretką

 

Sposób przygotowania:

Panna cotta z herbacianą galaretką
Herbatę podgrzewamy w garnuszku. Wsypujemy cukier i mieszamy do momentu rozpuszczenia. Wsypujemy żelatynę, mieszamy.

Odstawiamy do delikatnego stężenia. Przelewamy do małych przezroczystych kubeczków  lub kieliszków (do połowy wysokości).

Małe szklane kubeczki ustawiałam pod skosem w foremkach na muf finki. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.

Śmietankę podgrzewamy wraz z mlekiem i cukrem oraz białą czekoladą. Wsypujemy żelatynę i odstawiamy do delikatnego stężenia.

Przelewamy na zastygniętą galaretkę. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Dekorujemy ulubionymi owocami.