Sposób przygotowania:
Panna cotta z herbacianą galaretką
Herbatę podgrzewamy w garnuszku. Wsypujemy cukier i mieszamy do momentu rozpuszczenia. Wsypujemy żelatynę, mieszamy.
Odstawiamy do delikatnego stężenia. Przelewamy do małych przezroczystych kubeczków lub kieliszków (do połowy wysokości).
Małe szklane kubeczki ustawiałam pod skosem w foremkach na muf finki. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Śmietankę podgrzewamy wraz z mlekiem i cukrem oraz białą czekoladą. Wsypujemy żelatynę i odstawiamy do delikatnego stężenia.
Przelewamy na zastygniętą galaretkę. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Dekorujemy ulubionymi owocami.
Odstawiamy do delikatnego stężenia. Przelewamy do małych przezroczystych kubeczków lub kieliszków (do połowy wysokości).
Małe szklane kubeczki ustawiałam pod skosem w foremkach na muf finki. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Śmietankę podgrzewamy wraz z mlekiem i cukrem oraz białą czekoladą. Wsypujemy żelatynę i odstawiamy do delikatnego stężenia.
Przelewamy na zastygniętą galaretkę. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Dekorujemy ulubionymi owocami.