Sposób przygotowania:
Panna cotta z polewą czekoladową
Podgrzać mleko, dokładnie rozprowadzić w nim żelatynę i odstawić na bok. Zagotować śmietanę 30 % z cukrem i cukrem waniliowym po czym zdjąć z ognia i dokładnie wymieszać z rozpuszczoną w mleku żelatyną.
Całość rozlać do pucharków i wstawić do lodówki na 6 godzin, aby krem stężał.
Przygotować polewę.
Czekoladę stopić w kąpieli wodnej razem z masłem, kiedy masa będzie jednolita zdjąć garnek z ognia.
Wystudzoną polewą polać każdy deser i ponownie wstawić do lodówki na 45 minut.
Deser panna cotta podawać schłodzony.
Całość rozlać do pucharków i wstawić do lodówki na 6 godzin, aby krem stężał.
Przygotować polewę.
Czekoladę stopić w kąpieli wodnej razem z masłem, kiedy masa będzie jednolita zdjąć garnek z ognia.
Wystudzoną polewą polać każdy deser i ponownie wstawić do lodówki na 45 minut.
Deser panna cotta podawać schłodzony.