Sposób przygotowania:
Drożdżowe pierożki z pieczarkami
Mleko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim drożdże z cukrem i łyżką mąki. Wyrośnięte drożdże łączymy z pozostałymi składnikami i dokładnie wyrabiamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Cebulę szklimy na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy pokrojone pieczarki i chwilę smażymy, aż grzyby zmiękną. Następnie dodajemy pokrojoną szynkę i jeszcze chwilę smażymy. Zdejmujemy z ognia. Doprawiamy do smaku i dodajemy ser. Dokładnie mieszamy. Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok 1 cm. Wycinamy kółka nakładamy porcje farszu i zlepiamy. Pierożki układamy na blasze wyłożonej papierem i smarujemy rozbełtanym jajkiem. Pieczemy w 180 stopniach ok 15-20 minut. Na złoty kolor. Smacznego!