Sposób przygotowania:
Lazania chili con carne z indykiem
Pierś z indyka kroimy w kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy przeciśnięty czosnek. Po chwili dokładamy mięso, kiedy się odpowiednio zrumieni wlewamy pomidory. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Smażymy do momentu, aż nadmiar wody odparuje.
Dno keksówki smarujemy olejem, kładziemy dwa płaty makaronu. Wykładamy połowę zawartości patelni, przykrywamy makaronem i połową chili con carne, następnie znów makaron, reszta mięsa, makaron i chili con carne.
Kładziemy ostatnie dwa płaty, smarujemy je keczupem. Układamy kilka plastrów żółtego sera bądź startego na tarce.
Lazanię posypujemy zielonym groszkiem i zapiekamy około 40 minut w 200 stopniach.
Możemy użyć ugotowanego wcześniej indyka a ser dodać także do środka potrawy.
Dno keksówki smarujemy olejem, kładziemy dwa płaty makaronu. Wykładamy połowę zawartości patelni, przykrywamy makaronem i połową chili con carne, następnie znów makaron, reszta mięsa, makaron i chili con carne.
Kładziemy ostatnie dwa płaty, smarujemy je keczupem. Układamy kilka plastrów żółtego sera bądź startego na tarce.
Lazanię posypujemy zielonym groszkiem i zapiekamy około 40 minut w 200 stopniach.
Możemy użyć ugotowanego wcześniej indyka a ser dodać także do środka potrawy.