Martyna12

Martyna12

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 193]

Pappardelle z łososiem i boczniakami w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie dla całej rodziny w niecałe 30 min ? Oczywiście makaron. Pappardelle z wędzonym łososiem i rumianymi boczniakami zatopionymi w sosie na bazie słodkiej śmietanki i żółtek. Smaczny, sycący pomysł na obiad.

Pappardelle z łososiem i boczniakami w śmietanie Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pappardelle z łososiem i boczniakami w śmietanie

 

Sposób przygotowania:

Pappardelle z łososiem i boczniakami w śmietanie

ETAP 1:

Pappardelle z łososiem i boczniakami w śmietanie

Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu, odcedzić.

ETAP 2:

Pappardelle z łososiem i boczniakami w śmietanie

Obraną cebulę pokroić w kostkę, oczyszczone boczniaki w paski. Na patelni rozgrzać masło klarowane zeszklić cebulę, dodać grzyby smażyć na rumiano.

ETAP 3:

Pappardelle z łososiem i boczniakami w śmietanie

Do grzybów włożyć makaron oraz porwanego na małe kawałki łososia.

ETAP 4:

Pappardelle z łososiem i boczniakami w śmietanie

Śmietanę połączyć z żółtkami, gałką muszkatołową i pieprzem cytrynowym. Sos wlać na patelnię delikatnie mieszając do momentu aż obklei wszystkie składniki ( ew. doprawić solą ),

Tagi:

makarony dania