Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Pappardelle z podgrzybkami i pieprzem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Sezon na grzyby trwa już od dawna więc korzystając z okazji dziś proponuję pieprzne grzyby z makaronem.

Pappardelle z podgrzybkami i pieprzem

Składniki:

Pappardelle z podgrzybkami i pieprzem

 

Sposób przygotowania:

Pappardelle z podgrzybkami i pieprzem
Makaron ugotuj al dente, podgrzybki dokładnie oczyść i kilkakrotnie opłukaj, cebulę i czosnek posiekaj. Na patelki rozpuść masło, dodaj czosnek i cebulę, kiedy warzywa się zeszklą dodaj kapelusze grzybów, pieprz rozgnieć w moździerzu i dodaj wraz z tymiankiem i śmietaną go podgrzybków. Sos gotuj przez 10 min, potem dodaj do niego makaron i odrobinę startego sera.

Tagi:

makaron sery ser