lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pappardelle ze szpinakiem i kozim serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne danie wyszło , jednak szpinak można dodać nawet do makaronu . Danie rewelacja nawet moja córka jadła , a jest niejadkiem.

Pappardelle ze szpinakiem i kozim serem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pappardelle ze szpinakiem i kozim serem

 

  • Pappardelle 150 gram SEMOLINA
  • szpinak 300 gram mrożony

 

 

  • ser kozi 150 gram

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pappardelle ze szpinakiem i kozim serem
1. Pieczarki myje i kroje w plasterki i na patelnie podsmażam na oleju rzepakowym 2. Dodaje szpinak mrożony i mieszam do rozpuszczenia, smażę razem z pieczarkami. 3. Dodaje przyprawy do smaku. 4. Na końcu dodaje ser kozi , mieszam . 5. Teraz wychodzi głębia smaku , dodajemy ugotowany makaron i wychodzi przepyszne danie.
Pappardelle ze szpinakiem i kozim serem
Pieczarki myje i kroje w plasterki i na patelnie podsmażam na oleju rzepakowym
Pappardelle ze szpinakiem i kozim serem
Dodaje przyprawy do smaku. Na końcu dodaje ser kozi , mieszam . Teraz wychodzi głębia smaku , dodajemy ugotowany makaron i wychodzi przepyszne danie.

Tagi:

sery szpinak ser