Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 383]

Pappardelle ze szpinakiem i kurkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Taki obiad ma wiele zalet - jest szybki, pożywny i sycący. U mnie chyba w najprostszej z możliwych wersji.

Pappardelle ze szpinakiem i kurkami

Składniki:

Pappardelle ze szpinakiem i kurkami

 

Sposób przygotowania:

Pappardelle ze szpinakiem i kurkami
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić. Kurki umyć, oczyścić, większe pokroić i podsmażyć ma maśle przez ok. 5 minut.

Następnie dodać posiekany czosnek i jeszcze chwilę smażyć, kolejno wrzucić makaron i pokrojony szpinak.

Wszystko zalać śmietaną, wymieszać i gotować do momentu zredukowania się sosu.

Całość doprawić do smaku. Makaron podawać ciepły, posypany świeżo zmielonym pieprzem.