Sposób przygotowania:
Pappardelle ze szpinakiem i kurkami
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić. Kurki umyć, oczyścić, większe pokroić i podsmażyć ma maśle przez ok. 5 minut.
Następnie dodać posiekany czosnek i jeszcze chwilę smażyć, kolejno wrzucić makaron i pokrojony szpinak.
Wszystko zalać śmietaną, wymieszać i gotować do momentu zredukowania się sosu.
Całość doprawić do smaku. Makaron podawać ciepły, posypany świeżo zmielonym pieprzem.
Następnie dodać posiekany czosnek i jeszcze chwilę smażyć, kolejno wrzucić makaron i pokrojony szpinak.
Wszystko zalać śmietaną, wymieszać i gotować do momentu zredukowania się sosu.
Całość doprawić do smaku. Makaron podawać ciepły, posypany świeżo zmielonym pieprzem.
Magdalena88
Kniejson