pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Papryczka jalapeno – marynowane plasterki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

sposób na chrupiące papryczki jalapeno

Papryczka jalapeno – marynowane plasterki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Papryczka jalapeno – marynowane plasterki

 

Sposób przygotowania:

Papryczka jalapeno – marynowane plasterki
Papryczki jalapeno kroimy w plasterki grubości około 0,5 cm. Odmierzamy pożądaną ilość wody. Wsypujemy cukier oraz sól. Dodajemy również przyprawy i całość zagotowujemy. Do gotującej się zalewy wkładamy papryczki jalapeno. Gotujemy parę minut. Następnie wlewamy ocet. Ponownie gotujemy parę minut. Papryczki wraz z wrzącą zalewą przelewamy do słoiczków i zakręcamy. Stawiamy do góry nogami. Tak przygotowane papryczki są gotowe do przechowania. Minimalny czas marynowania 3-4 tygodnie. UWAGA: podczas przygotowywania warto w kuchni zapewnić dobrą wentylację.
Papryczka jalapeno – marynowane plasterki
Papryczki jalapeno kroimy w plasterki grubości okolo 0,5 cm
Papryczka jalapeno – marynowane plasterki
Z reszty składników przygotowujemy zalewę
Papryczka jalapeno – marynowane plasterki
Na samym końcu do zalewy dodajemy pokrojone papryczki
Papryczka jalapeno – marynowane plasterki
Całość przelewamy do słoików i zakręcamy