Sposób przygotowania:
Papryka Eli z kiełbasą i fasolą czarne oczkoprzygotowanie składników
Fasolki wylać na durszlak, przepłukać zimną wodą i odsączyć. Kiełbasę pokroić w kostkę. Cebulę obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Przygotować przecier pomidorowy.
przygotowanie składników cd
Na patelni rozgrzać olej, dodać kiełbasę, cebulę, czosnek, suszone pomidory i usmażyć.
przygotowanie składników cd
Na miskę wyłożyć podsmażoną kiełbasę, odsączoną fasolkę, suszoną bazylię i przecier pomidorowy. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem i wymieszać.
przygotowanie papryki
Papryki opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Przekroić papryki na połówki i usunąć nasiona zostawiając ogonki.
przygotowanie papryki cd
Do połówek papryki nałożyć farsz fasolowo - kiełbasiany.
przygotowanie papryki cd
Ser zetrzeć na tarce z małymi oczkami i posypać papryki. Włożyć papryki do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i zapiekać około 35 minut. Smacznego!